5 tips voor goede zakelijke (Linkedin) portretfoto’s

 

 

Een professionele portretfoto voor je linkedin profiel is erg belangrijk. Het is het eerste wat mensen van je zien, een visitekaartje van jezelf! Zorg voor een goede zakelijke portretfoto die een representatief beeld geeft over wie je bent.

 

Hieronder 5 tips die je helpen met de perfecte Linkedin profielfoto!

 

 

Tip 1: Hoe wil je overkomen bij je bezoekers?

Een portret foto waar je lachend op staat zorgt voor een andere indruk dan een foto waar je serieus op staat. In welke branche werk je en hoe wil je overkomen? Belangrijk is om hier goed over na te denken zodat bezoekers weten waar jij voor staat!

 

Tip 2: Zorg voor de juiste kleding

Zorg ervoor dat de kleding niet teveel afleiding creëert. Het gaat om jou, hier moet dan ook de nadruk op liggen. Drukke prints, te veel sieraden en veel felle kleuren kunnen dan ook storend zijn op een portretfoto. Let bij het uitkiezen van de kleding wederom weer wat jij wil uitstralen. Ga je in pak of past een casual outfit meer bij jou? Dit is ook erg afhankelijk van de branche waarin je werkt. Zorg tenslotte dat de kleding geen pluisjes of kreukels bevat.

 

Tip 3: Denk na over de achtergrond van de foto

De achtergrond speelt een belangrijke rol bij een zakelijke portretfoto. Een zwarte achtergrond geeft bijvoorbeeld een totaal andere sfeer dan een witte achtergrond. Er kan ook gekozen worden voor een Lifestyle portret met bijvoorbeeld de werkplek of een mooie buitenlocatie op de achtergrond. Denk goed na over wat het beste bij je past! Vergeet ook niet dat de kleding goed moet samengaan met de achtergrond. Trek bijvoorbeeld geen witte kleding aan als de achtergrond ook wit is!

 

Tip 4: Haar, make-up & brillen

Ga niet experimenteren met je haar en make-up tijdens het maken van zakelijke Portretfoto’s! Draag dit zoals je het in het echte leven ook doet. Zorg voor herkenbaarheid wanneer men je voor het eerst in het echt ziet. Dit wekt vertrouwen bij een toekomstige klant of werkgever! Draag jij je haar vaak los? Zorg er dan voor dat je haar niet teveel in je gezicht hangt. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je haar achter je oor doen. Draag je in het echte leven een bril? Draag deze dan ook tijdens het maken van de portretfoto’s!

 

Tip 5: Laat de foto’s aan anderen zien!

Vaak is het moeilijk om je eigen foto’s objectief te beoordelen. Vraag de mening van anderen om zo de perfecte profielfoto te komen! Via photofeeler kan je de foto’s laten testen en kijken wat vreemden van je foto vinden.

Ben je op zoek naar professionele fotograaf die zakelijke portretfoto’s maakt? Te gebruiken voor bijvoorbeeld je website, Linkedin, Social Media of voor publicaties in drukwerk? Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het goede adres!

Voor meer informatie stuur een mail naar:
info@moniekvanselmfotografie.nl

 

 

Share your thoughts