5 meest gestelde vragen en tips voor een geslaagde familie- of gezinsfotoshoot

Waar moet je rekening mee houden tijdens een gezins- of familie fotoshoot op een buitenlocatie?

Jullie willen graag met de hele familie op de foto? Wat ontzettend leuk! Om tot de mooiste familiefoto’s te komen, is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Hierbij dan ook de 5 meest gestelde vragen en tips!

1. Wat is een geschikte locatie voor de gezins- of familiefotoshoot?

Bedenk en overleg samen welke locatie jullie leuk vinden voor de familiefotoshoot. Dit kan bijvoorbeeld een mooie buitenlocatie zijn of een plek die voor jullie een bijzondere betekenis heeft.  Wil je graag een aantal voorbeelden zien van fotolocaties in de omgeving van Utrecht? Klik dan hier!

Mochten jullie als familie ver uit elkaar wonen, dan is het misschien handig om een locatie af te spreken waar jullie allemaal makkelijk kunnen komen. Ook moet er misschien rekening gehouden worden met familieleden die minder mobiel zijn, kleine kinderen en kinderwagens. Is de plek makkelijk begaanbaar en te bereiken voor iedereen?

2. Waar spreken we af als het regent tijdens de gezinsfotoshoot?

Hebben we afgesproken op een buitenlocatie, maar is er regen in het vooruitzicht? Geen probleem, er zijn genoeg mooie overdekte buitenlocaties! Mocht er regen worden voorspeld dan neem ik de dag van tevoren even contact met jullie op om een alternatieve regenlocatie te bespreken. Op de dag van de fotoshoot kunnen we dan besluiten waar we naar toe gaat voor de familiefotoshoot of kunnen we de shoot eventueel verplaatsen. Wil je graag een overzicht van mooie buitenlocaties die ook geschikt zijn voor als het regent? Klik dan hier!

3. Welke kleding moeten we aantrekken voor de familiefotoshoot?

Voor de familiefotoshoot mogen jullie gewoon jezelf zijn met kleding die je graag draagt. Wel is het leuk wanneer jullie kleding iets op elkaar afgestemd is qua kleur; lichtere kleuren (wit, beige, lichtgrijs en warme pastelkleuren) en aardetinten (bordeaux, lichtbruin, zachte okergeel) zijn altijd erg mooi.  Liever geen felle of aanwezige kleuren (deze reflecteren op de huid) Drukke prints, teksten of patronen zijn vaak ook minder mooi voor de foto’s en geven een erg onrustig beeld.

4. Is het ook mogelijk om af te spreken in de winter of tijdens de koude dagen?

Jazeker, een winterfotoshoot is vaak juist erg mooi!  Wanneer iedereen warme kleding aandoet en een jas, zijn fotoshoots op de koudere dagen vaak prima vol te houden! Mochten jullie het leuk vinden om ook foto’s te maken zonder jas, dan is het alleen nodig om deze even kort (wanneer iedereen klaar staat) uit te doen. Zodra we dan weer verder lopen naar een andere plek, kunnen de jassen tussendoor gewoon weer aan. Wil je meer lezen over de voordelen van een winterfotoshoot en wat voorbeelden zien? Klik dan hier!

Qua kleding is het tijdens de koudere dagen fijn wanneer jullie veel laagjes (of truien) aan kunnen doen, zodat de jassen ook af en toe kort uit kunnen.  Qua type jassen is het mooi om wat nettere ‘neutrale’ winterjassen/mantels te dragen zonder teveel drukke kleuren of prints.

5. Wij willen ook graag foto’s van familieleden apart, is dit mogelijk?

Dit is zeker mogelijk! Gedurende de shoot mogelijk jullie zelf bepalen welke ‘combinaties’ van familie / gezinsleden op de foto’s mogen komen. Net wat jullie zelf leuk vinden! Uiteraard kunnen er ook portretfoto’s gemaakt worden van de kinderen / familieleden apart.

Zijn jullie op zoek naar een gezinsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken voor een familiefotoshoot op een mooie buitenlocatie?

Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het juiste adres voor spontane, lifestyle portretten van het hele gezin op een locatie naar jullie keuze! Neem contact op of stuur een mail naar: info@moniekvanselmfotografie.nl 

Familiefotograaf Utrecht Soest zeist bohemian spontaan gezinsfotografie Moniek van Selm

Gezinsfotoshoot-Soesterduinen-Fotograaf-Utrecht-spontaan-zonsondergang-bos-familiefotoshoot-Moniek-van-Selm

Familiefotograaf Utrecht Soest zeist bohemian spontaan gezinsfotografie Moniek van Selm

Gezinsfotoshoot-Soesterduinen-Fotograaf-Utrecht-spontaan-zonsondergang-bos-familiefotoshoot-Moniek-van-Selm

Familiefotograaf Utrecht Soest zeist bohemian spontaan gezinsfotografie Moniek van Selm

Share your thoughts