5 Tips voor een geslaagde gezinsfotoshoot

Waar moet je rekening mee houden tijdens een gezinsfotoshoot?

 

Wat worden ze toch snel groot! Leuk is het dan ook om het moment vast te leggen zoals jullie nú zijn als gezin! Een herinnering in beeld, zodat jullie later met een glimlach terug kunnen kijken naar deze bijzondere periode!
Om tot de mooiste gezinsfoto’s te komen is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Hierbij dan ook 5 handige tips!

Tip 1: De juiste locatie

Bedenk van tevoren welke locatie jullie leuk vinden voor de familiefotoshoot. Dit kan bijvoorbeeld een mooie buitenlocatie zijn of een plek die voor jullie een speciale betekenis heeft. Of gewoon bij jullie thuis, in eigen omgeving, zoals het moment toen was. Wat past het beste bij het gezin en welke sfeer wil je de foto’s meegeven?

 

Tip 2: Ruim op!

Kies je voor een familiefotshoot bij jullie thuis? Een opgeruimd huis zorgt voor rust in de foto’s! Vergeet ook niet om het wiegje/ledikantje/bed (je) en eventueel de box mooi op te maken en storende elementen weg te halen. Vaak is het ook erg leuk om foto’s te maken van het hele gezin op jullie bed. Mooi hierbij is om het bed op te maken met (gestreken!) wit beddengoed of een witte sprei. Hierdoor wordt de focus echt op jullie gericht en niet op een druk of storend patroon op de achtergrond.

 

Tip 3: Let the light in!

Met veel daglicht maak je de mooiste foto’s! Zorgt ervoor dat alle gordijnen (of andere raambedekking) open staan zodat er zoveel mogelijk licht in de kamer valt.

 

Tip 5: De juiste kleding

Voor een gezinsfotoshoot is het fijn als de kleren niet te druk zijn. Denk hierbij aan lichte kleuren in overeenkomende tinten. Kleuren zoals wit, beige, pastel en aardekleuren zorgen voor een mooie sfeer in de fotoshoot. Kleren met felle kleuren en drukke prints veroorzaken hierbij vaak voor een onrustig beeld en minder mooie foto’s! Het mooiste is als jullie de kleren op elkaar afstemmen en samen een mooi ‘geheel’ vormen! Zorg ook dat alle kleren kreukvrij zijn. Kreukels kunnen een erg storend effect hebben op de foto’s!

 

Tip 6: Persoonlijke verzorging & Make-up

Waarschijnlijk vanzelfsprekend; zorg ervoor dat jullie er verzorgd uitzien tijdens de familiefotoshoot! Hoewel de ‘basis’ vaak goed is, worden hierbij de kleine details soms vergeten. Bij close-ups en/of macro foto’s (foto’s van heel dichtbij genomen) zie je vaak ieder vuiltje of oneffenheid zitten. Zo worden mannenhanden vaak minder goed verzorgd, waardoor je op de foto bijvoorbeeld vieze nagels kunt zien. Let dan ook vooral op de verzorging van deze kleine details van het hele gezin!

 

 

Ook op zoek naar een gezinsfotograaf?

Ben je op zoek naar een professionele gezinsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken? Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het goede adres voor spontane (lifestyle) gezinsfotografie en familieportretten!

Voor meer informatie stuur een mail naar:
info@moniekvanselmfotografie.nl

Share your thoughts