Waarom een fotoshoot in de winter: 5 voordelen van een winterfotoshoot

Vaak wordt er gedacht dat de winter niet geschikt is voor een fotoshoot omdat het wat kouder is. Echter is dit zeker niet het geval en zijn de winters in Nederland gelukkig erg mild! Een winterfotoshoot is ontzettend leuk en heeft veel voordelen voor het maken van de mooiste foto’s!

1. Het licht in de winter is prachtig voor een fotoshoot

Licht is het allerbelangrijkste tijdens het maken van foto’s. Het licht is in de winter prachtig doordat de zon de hele dag ‘laag’ is. Het zachte winterlicht creëert een warme gloed in de foto’s en zorgt ervoor dat de huid er zacht uitziet zonder harde lijnen en oneffenheden. In de zomer is dit mooie licht er alleen in (de hele) vroege ochtend en in de avond, wat vaak niet haalbaar is wanneer je foto’s maakt met kleine kinderen.

2. De zonsondergang (golden hour) is al vroeg in de middag!

Golden hour (het uurtje voor zonsondergang of opgang) is het mooiste moment van de dag voor het maken van foto’s. Het zorgt voor een prachtige warme tinten en sfeer op de foto’s. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit vaak niet haalbaar met de bedtijden. Zo gaat de zon in de zomer vaak pas onder rond 10 uur in de avond! Tijdens de winter is golden hour er al rond half 4, wat een hele fijne tijd is voor de kleintjes.

3. Let it snow: een winterfotoshoot in de sneeuw is uniek!

Een winterfotoshoot is de sneeuw prachtig! Het verandert ieder landschap in een een magisch winterwonderland wat een bijzonder effect geeft aan de foto’s.

4. De mogelijkheid om knusse winterkleding en laagjes te dragen

Geen zomerkleding met blote armen en benen, maar warme wintertruien en sjaals voor een echte knusse winterse sfeer! Mocht je hier niet van houden dan is een andere optie om veel laagjes aan te trekken voor een leuk speels effect, waarbij de jassen tussendoor gewoon uit kunnen.

5. Tijdens een wintershoot zijn de mooiste fotolocaties erg rustig

In de zomer zijn de mooiste fotolocaties vaak erg druk met veel mensen die langslopen en kijken. In de winter heb je hier geen last van! Het is overal erg rustig en je hebt veel privacy. Ideaal als je het vervelend vind om wat publiek te hebben tijdens de fotoshoot.

Op zoek naar een fotograaf in de omgeving van Utrecht voor een zwangerschapsfotoshoot of gezinsfotoshoot op een mooie buitenlocatie in de winter?

Dan ben je bij Moniek van Selm fotografie bij het juiste adres voor o.a. gezinsfotografie, familiefotografie en zwangerschapsfotografie. Neem contact op voor meer informatie of neem een kijkje op mijn website!

Share your thoughts