Waarom zijn de Soester duinen zo mooi voor een fotoshoot?

Er zijn een heleboel mooie fotolocaties in Utrecht maar de Soester duinen in Soest is volgens veel fotograferen echt de allermooiste locatie! Maar waarom zijn zoveel fotografen zo fan van deze locatie? En wat maakt deze locatie zo uniek?

Moniek van Selm fotografie Utrecht: Wat zijn de Soester Duinen?

De Soester duinen is een natuurgebied in de provincie van Utrecht in Soest. Het kenmerkt zich door de uitgestrekte zandvlaktes, de mooie heide en (dennen) bos. Een uniek stukje natuur in de omgeving van Utrecht!

Wat maakt de Soester duinen zo’n mooie locatie voor een fotoshoot in de omgeving van Utrecht?

De uitgestrekte zandvlaktes zijn naast dat ze uniek zijn ook erg mooi voor de foto’s! Ze reflecteren het licht prachtig vanaf de grond, waardoor gezichten mooi belicht worden. Tijdens de zonsondergang verkleuren de zandduinen in zachte geel en roodtinten, waardoor er een uniek beeld ontstaat. Daarbij is hier ook heide te vinden, wat zorgt voor een mooi palet van neutrale kleuren, met in augustus en september ook nog de paarse tinten wanneer deze in bloei staat.

De Soester duinen: de ideale fotoshoot locatie in de zomer en de winter!

Ook in de winter zijn de Soesterduinen prachtig! De meeste bomen hier blijven groen en verliezen geen blad, waardoor het niet een typische winterse uitstraling heeft met kale bomen. Er is ook een bos te vinden met dennenbomen, leuk voor als je echte kerstfoto’s wilt of juist knusse winterfoto’s met een dikke trui en sjaal! In de zomer zijn juist de zandvlaktes weer erg leuk voor het maken van foto’s met het echte zomergevoel. Denk aan blote voeten in het zand en zwierige jurken, alles kan hier!

Moniek van Selm fotografie Utrecht: Wil jij ook een fotoshoot bij de Soester duinen?

Dan ben je bij Moniek van Selm fotografie bij het juiste adres voor een gezinsfotoshoot, koppelshoot, loveshoot, familiefotoshoot of zwangerschapsfotoshoot! Ik neem jullie mee naar de mooiste fotoshoot plekjes van de Soester Duinen voor een mooie afwisseling van bos, heide en natuurlijk de zandvlaktes. Neem contact op voor meer informatie!

Share your thoughts