Welke verschillende soorten newborn en babyfotoshoots of fotografie zijn er?

Wat is het verschil tussen lifestyle newborn fotografie en geposeerde newbornfotografie?

Je zoekt op google naar newborn- of babyfotografie en ziet van alles voorbij komen. Maar wat is nu precies het verschil? En wat past het beste bij jullie? Hieronder een overzicht van de verschillende soorten newborn fotoshoots waar je voor kunt kiezen.

welke soorten verschillende newborn babyfotoshoots- Moniek van Selm Fotografie www.moniekvanselmfotografie.nl

Newbornfotografie met props en styling (geposeerd)

Je hebt deze newbornfoto’s vast wel een keertje voorbij zien komen; baby’s liggend in mandjes met verschillende props, zoals een tule rokje, bloemetjes, knuffeltjes en andere attributen. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een doek om de kleintjes in te wikkelen.  Deze newbornfotoshoots worden meestal binnen twee weken na de geboorte ingepland omdat de baby rond deze periode nog makkelijk geposeerd neergelegd kan worden en grotendeels slaapt. Vaak is er ook kunstlicht nodig en vinden deze newbornshoots plaats in een verwarmde studio. Wil je graag je baby laten vastleggen op deze manier? Let er dan op dat je een fotograaf kiest die hier ervaring in heeft en op een veilige manier jullie kleintje kan laten poseren en in kan wikkelen. Hier zijn verschillende technieken voor en kan zeker niet iedereen ‘zomaar’ doen!

Lifestyle newborn en babyfotografie (natuurlijk)

Ben je zelf niet zo van de props en styling? Maar wil je wel graag mooie newbornportretten ? Dan kan je kiezen om je kleintje vast te laten leggen op een ‘natuurlijke’ manier. Vaak wordt dit gewoon bij jullie thuis gedaan met daglicht. De baby wordt hierbij bijvoorbeeld op jullie bed gelegd en op een natuurlijke manier gefotografeerd, zonder het te poseren of in te wikkelen. Jullie kleintje hoeft hierbij ook niet perse te slapen, maar mag gewoon wakker zijn en wat bewegen. De baby mag dan ook al wat ouder zijn en de fotoshoot hoeft niet gelijk na de geboorte ingepland te worden.

Er worden tijdens een lifestyle babyfotoshoot ook vaak foto’s gemaakt van de newborn met het hele gezin.  Er wordt hierbij zo min mogelijk geposeerd zodat vooral de échte oprechte momenten en emoties worden vastgelegd. Denk hierbij aan een gaapje, glimlach of een kusje die de baby krijgt van een broertje/zusje.  Een lifestyle newborn fotoshoot laat vooral zien hoe jullie toen écht waren in eigen omgeving, zonder dat er speciale kleding of andere styling wordt toegepast.

Moniek van Selm Newborn- en babyfotografie: Wat kan je verwachten wanneer je een newborn fotoshoot boekt bij mij?

Ik fotografeer het liefst zo natuurlijk mogelijk, in eigen omgeving met daglicht. Voor de newbornportretten leg ik de kleine meestal op een bed, zonder het te poseren. Daarbij maak ik foto’s van het hele gezin en probeer ik zo oprecht mogelijk de interactie en liefde tussen jullie vast te leggen. Ook maak ik foto’s van de alledaagse momentjes (denk bijvoorbeeld aan het geven van borstvoeding of het flesje) en maak ik foto’s van waardevolle spulletjes op de babykamer, het geboortekaartje, slingers, felicitatiekaartjes etc., zodat jullie een mooie herinnering in beeld krijgen van hoe het die eerste periode met de kleine echt was!

welke soorten verschillende newborn babyfotoshoots- Moniek van Selm Fotografie www.moniekvanselmfotografie.nl

 

Wil je meer lezen over wanneer je het beste een newborn (babyfotoshoot) kan inplannen?

Wil je meer infomatie over het beste moment voor  een newborn- (baby) fotoshoot? Neem eens een kijkje op deze pagina!

welke soorten verschillende newborn babyfotoshoots- Moniek van Selm Fotografie www.moniekvanselmfotografie.nl

 

Of ben je op zoek naar een lifestyle (spontane) newborn of babyfotograaf in de omgeving van Utrecht?

Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie op het juiste adres voor een oprechte en spontane lifestyle newbornreportage! Neem contact op voor meer informatie of stuur een mail naar: info@moniekvanselmfotografie.nl

Share your thoughts