5 Tips voor een geslaagde Zwangerschapsfotoshoot

Hoera je bent zwanger!  Wat ontzettend leuk dat je deze bijzondere periode vast wil laten leggen in beeld! Om tot de mooiste foto’s te komen is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Hierbij dan ook 5 handige tips voor een geslaagde zwangerschapsfotoshoot!

 

Tip 1: Kies voor de juiste kleding!

Kies voor kleding waar jij je prettig in voelt! Draag je in het dagelijks leven nooit een jurk? Doe dit dan ook vooral niet tijdens de zwangerschapfotoshoot. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt in kleding die je graag draagt en bij je past.

Wel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste is het fijn als de buik (want hier gaat het immers om!) goed te zien is. Doe dan ook geen wijde kleding aan, maar kies voor strakke kleding waarbij de buik goed geaccentueerd wordt. Dit kan zowel een strak shirt zijn, of een mooie jurk waarbij de buik goed uitkomt.

Wel is het fijn als de kleren niet te druk zijn. Denk hierbij aan kleuren in overeenkomende tinten. Kleuren zoals zwart, wit, beige, pastel en aardekleuren zorgen voor een mooie sfeer in de zwangerschapsfotoshoot. Kleren met felle kleuren en drukke prints veroorzaken hierbij vaak voor een onrustig beeld en minder mooie foto’s!

Is je zwangerschapsfotoshoot in de winter of is het nog fris buiten? Neem dan een dik (lang) vest mee die open kan hangen. Eventueel kan je een riempje meenemen om het vest bij de bovenkant van je buik vast te knopen. Hierdoor is je buik alsnog goed zichtbaar!

 

Tip 2: Wel of geen blote buik?

Wanneer je kiest voor een zwangerschapsfotoshoot in je eigen huis, dan kan het leuk zijn om ook je blote buik te laten fotograferen! Bijvoorbeeld foto’s op jullie bed of romantisch bij het raam. Qua kleding kan je hierbij denken aan een grote open witte blouse of een broek met BH.

Om strepen op de buik te voorkomen is het belangrijk om 1,5 uur van tevoren geen strakke lingerie of broek aan te hebben. Het mooist is wanneer er geen strepen van kleding te zien zijn op de buik!

 

Tip 3: Persoonlijke verzorging

Waarschijnlijk vanzelfsprekend; zorg ervoor dat jullie er verzorgd uitzien tijdens de fotoshoot! Hoewel de ‘basis’ vaak goed is, worden hierbij de kleine details vaak vergeten. Bij close-ups en/of macro foto’s (foto’s van heel dichtbij genomen) zie je vaak ieder vuiltje of oneffenheid zitten. Zo worden mannenhanden vaak minder goed verzorgd, waardoor je op de foto bijvoorbeeld vieze nagels kunt zien. Let dan ook vooral op de verzorging van deze kleine details!

 

Tip 4: Make-up

Kies voor Make-up die je in het dagelijks leven ook draagt! Ga vooral niet teveel experimenten voor de zwangerschapsfotoshoot, het is veel belangrijker dat je gewoon jezelf kunt zijn! Wil je toch graag  iets ‘extra’s’ qua make-up? Een net wat fellere of donkere kleur lipgloss of lippenstift kan al veel verschil maken! Draag je in het dagelijks leven veel make-up? Zorg er dan voor dat de make-up voor de fotoshoot neutraal van kleur is. Vooral felle kleuren kunnen een onrustig beeld geven aan de foto’s.

 

Tip 5: Neem iets persoonlijks mee!

Neem een voorwerp mee die een bijzondere betekenis heeft voor jullie! Denk hierbij aan een echofoto, schattige kleine schoentjes of dat eerste knuffeltje die je voor je nog te geboren kindje kocht..net wat jullie zelf leuk vinden!

 

 

Ook op zoek naar een Zwangerschapsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken?

Ben je op zoek naar een professionele zwangerschapsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken? Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het goede adres! Voor meer informatie stuur een mail naar:
info@moniekvanselmfotografie.nl

 

 

Share your thoughts