5 Tips voor een geslaagde Zwangerschapsfotoshoot

Hoera je bent zwanger!  Wat ontzettend leuk dat je deze bijzondere periode vast wil laten leggen in beeld! Om tot de mooiste foto’s te komen is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Hierbij dan ook 5 handige tips voor een geslaagde zwangerschapsfotoshoot!

 

Tip 1: Kies voor de juiste kleding!

Kies voor kleding waar jij je prettig in voelt! Draag je in het dagelijks leven nooit een jurk? Doe dit dan ook vooral niet tijdens de zwangerschapfotoshoot. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt in kleding die je graag draagt en bij je past.

Wel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste is het fijn als de buik mooi geaccentueerd wordt. Dit kan zowel een strak shirt zijn of een mooie jurk waarbij de buik goed uitkomt.

Wel is het fijn als de kleren niet te druk zijn. Denk hierbij aan lichte kleuren in overeenkomende tinten. Kleuren zoals wit, beige, pastel en aardekleuren zorgen voor een mooie sfeer in de zwangerschapsfotoshoot. Kleren met felle kleuren en drukke prints veroorzaken hierbij vaak voor een onrustig beeld en minder mooie foto’s!

Is je zwangerschapsfotoshoot in de winter of is het nog fris buiten? Neem dan een dik (lang) vest of mantel mee die open kan hangen en/of een mooie sjaal.

Tip 2: Wel of geen blote buik?

Wanneer je kiest voor een zwangerschapsfotoshoot in je eigen huis, dan kan het leuk zijn om ook je blote buik te laten fotograferen! Bijvoorbeeld foto’s op jullie bed of  bij het raam. Qua kleding kan je hierbij denken aan een grote open witte blouse/vest of een broek met BH.

Om strepen op de buik te voorkomen is het belangrijk om 1,5 uur van tevoren geen strakke lingerie of broek aan te hebben. 

 

Tip 3: Persoonlijke verzorging

Waarschijnlijk vanzelfsprekend; zorg ervoor dat jullie er verzorgd uitzien tijdens de fotoshoot! Hoewel de ‘basis’ vaak goed is, worden hierbij de kleine details vaak vergeten. Bij close-ups en/of macro foto’s (foto’s van heel dichtbij genomen) zie je vaak ieder vuiltje of oneffenheid zitten. Zo worden mannenhanden vaak minder goed verzorgd, waardoor je op de foto bijvoorbeeld vieze nagels kunt zien. Let dan ook vooral op de verzorging van deze kleine details!

 

Tip 4: Make-up

Kies voor Make-up die je in het dagelijks leven ook draagt! Ga vooral niet teveel experimenten voor de zwangerschapsfotoshoot, het is veel belangrijker dat je gewoon jezelf kunt zijn. Belangrijk is wel dat het er verzorgt uit ziet. Heb je bijvoorbeeld snel last van droge lippen? Zorg dan dat je deze goed insmeert. Draag je in het dagelijks leven veel make-up? Zorg er dan voor dat de make-up voor de fotoshoot neutraal van kleur is. Vooral felle kleuren kunnen een onrustig beeld geven aan de foto’s.

 

 

Tip 5: Neem iets persoonlijks mee (mocht je dit leuk vinden)

Neem een voorwerp mee die een bijzondere betekenis heeft voor jullie! Denk hierbij aan een echofoto, schattige kleine schoentjes of dat eerste knuffeltje die je voor je nog te geboren kindje kocht..net wat jullie zelf leuk vinden! 

 

 

Ook op zoek naar een Zwangerschapsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken?

Ben je op zoek naar een professionele zwangerschapsfotograaf in de omgeving van Utrecht en omstreken? Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het goede adres! Voor meer informatie stuur een mail naar:
info@moniekvanselmfotografie.nl

 

 

 

 

Share your thoughts