Wat is het beste moment voor een Zwangerschapsfotoshoot?

Met hoeveel weken zwangerschap kan je het beste een zwangerschapsfotoshoot inplannen?

De eerste spannende weken zijn voorbij en je buik wordt steeds groter. Het perfecte moment om deze bijzondere periode vast te leggen met een fotoshoot! Maar wanneer je de buik het mooist? En waar moet je rekening mee houden?

Wanneer is de zwangere buik het mooist?

Tussen de 30 en 35 weken is de zwangere buik vaak het mooist om te fotograferen. Echter is dit geen gegeven regel. Ben je slank van postuur, heb je flinke buikspieren en is het je eerste kindje? Dan kan het zijn dat de buik nog niet heel erg zichtbaar is met 30 weken. Fijn is dan ook om iets langer te wachten en wat later in de zwangerschap een afspraak in te plannen.

Wat is verder verstandig om rekening mee te houden qua zwangerschapstermijn en de fotoshoot?

Heb je een fysiek zware zwangerschap, bekkenpijn of ben je slecht mobiel? Dan is het verstandig om iets eerder af te spreken. Een zwangerschapsfotoshoot kan dan best wat vermoeiend zijn. Je moet soms een stukje lopen, wat langer stilstaan of zitten in een houding die misschien iets onaangenaam is. Wat eerder in de zwangerschap afspreken (wanneer de buik nog wat kleiner is), is dan wel zo fijn.

Wil jij ook een zwangerschapsfotoshoot of ben je op zoek naar een zwangerschapsfotograaf in de omgeving van Utrecht?

Dan ben je bij Moniek van Selm Fotografie bij het juiste adres! Graag leg ik deze bijzondere periode voor je vast en maken we samen een mooie herinnering van je zwangerschap! Wil je meer informatie over zwangerschapsfotoshoots? Neem dan contact met mij op of stuur een mail naar info@moniekvanselmfotografie.nl

Share your thoughts